OverOns-Focus

Wij zijn al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner op het gebied van zakelijke, publieke en theater events

GESCHIEDENIS


Focus dankt zijn naam aan het feit dat het bedrijf in 1975 is opgericht door de productiemedewerkers van rockband ‘Focus’, de band van Thijs van Leer en Jan Akkerman, bekend van het liedje ‘Hocus pocus’. Eerst richtte Focus zich nog sec op het geluid, later werden de krachten gebundeld met de lichtexperts Jansen en Jansen. Op de Isolatorweg in Amsterdam breidde het bedrijf zijn dienstenpakket uit en konden bands en producties ook gebruik maken van opname- en oefenruimtes.
Deze laatste activiteit is inmiddels afgestoten en Focus richt zich op datgene waar het bedrijf echt goed in is: met spectaculair licht, geluid en video een unieke belevenis maken van grote evenementen en theaterproducties. Tot zover de geschiedenis.

ONZE MISSIE

Je staat er niet bij stil wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een evenement of theatervoorstelling. Focus neemt dit soort zorgen volledig uit de handen van hun klanten en brengen hun creatieve ideeën tot leven!Als bezoeker loop je binnen en ervaar je simpelweg de sfeer. Een sfeer die er zeker niet zomaar is. Vaak is het gegeven een lege hal, een kaal podium of erger nog een regenachtig terrein.

Maak daar maar eens iets fraais van. Goed licht, geluid en beeld zijn cruciaal. Wie regelt dat en wat komt er bij kijken? Dat zijn wij dus! “We zijn trots op wat we doen, hoe we het doen en vooral te zien hoe tevreden onze klanten zijn achteraf!”

MEER DAN ALLEEN VERHUUR

Ieder (bedrijfs)evenement of publieksproductie is maatwerk. Of het nu gaat om awardshows, congressen, beurzen, complete televisieshows, productpresentaties of feesten in alle soorten en maten in binnen- en buitenland. Focus verandert uw evenement in een waar spektakel!
Uw creatieve idee, ons uitgangspunt! Focus heeft een speciale afdeling Events. De accountmanagers en technisch producenten hebben ervaring met vele locaties, en kunnen u uit ervaring adviseren en informeren over de mogelijkheden van licht-, geluid-, video- en hijstechnische apparatuur. Daarnaast betrekken zij indien gewenst ook andere toeleveranciers bij uw productie, zodat Focus de gehele technische productie van uw evenement uit handen kan nemen.

Door Focus in een vroeg stadium bij uw productie te betrekken, kunnen zij u de ervaring en professionele aanpak van audiovisuele techniek bieden, en wordt de productie in detail doordacht en voor geproduceerd. Door de flexibiliteit van de organisatie kan Focus echter ook de uitdaging van het laatste moment aan en staan wij graag voor u klaar; iedere dag, elk moment!

Onze werkwijze


HET BEGINT MET EEN GOED IDEE

Wij zijn graag in een vroeg stadium betrokken bij uw project, als we plannen delen kan ons projectbureau met hun technische ideeën komen waardoor een evenement meer wordt dan een hoeveelheid techniek, een locatie en content. Waar, wanneer en wat gaat er plaats vinden. U vertelt wie u bent en wat uw organisatie wil en wij komen met een idee, zaken zoals podium, stroomvoorziening, decor en inhoud komen ter sprake en natuurlijk ook of het in uw budget past.


DUIDELIJKE AFSPRAKEN

Tijdens het eerste gesprek of direct daarna volgt een locatie bezoek, onze event specialist wordt in vele gevallen vergezeld door de projectleider, de projectleider blijft gedurende de gehele cyclus het technisch aanspreekpunt. De locatie wordt goed bekeken, is er voldoende stroom, hoe zit het met het daglicht, toegang tot de locatie, hangpunten, indeling enz. en als het er niet is nemen we de maat op en maken we een tekening. Uit de ideeën die ter plaatse ontstaan leggen we uit hoe de werkwijze zal zijn.

ONTWERP & PLANNING

De vergaarde informatie wordt gedeeld met de planners, de planners gaan een op maat gemaakt plan intekenen en elke specialist draagt daar zijn steentje aan bij, bij Focus hebben we alle disciplines in huis, rigging, licht, geluid, video en decor. De planners plannen het materiaal in en vragen voor niet in huis zijnde artikelen offerte aan. Bij Focus is de planning de basis voor een goede offerte zonder verrassingen.

BOUWTEKENING & VISUALISATIE

In het gehele proces geven wij u als klant graag een helder inzicht. Bij de offerte hoort standaard een 2D met de techniek plaatsing van alle onderdelen in de ruimte. Maar we kunnen een stap verder gaan door 3D weergave van wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. U kunt dan virtueel door de locatie gaan en een indruk krijgen van wat u mag verwachten.


HET PROJECT

Op de dag zelf wordt volgens het call sheet gewerkt, hierin staat gedetailleerd, wat er gedaan moet worden en wat iedereen zijn taak is. Na opbouw volgt het inregelen, fine tunen daarna de onontbeerlijke repetitie vervolgt door de show, het congres de presentatie of de stand. Daarna wordt alles weer afgebroken en de locatie achtergelaten in de situatie zoals hij was.

DE EVALUATIE

Wij willen altijd graag weten of alles van voorbereiding tot uitvoering naar wens is verlopen. Kort na het project nemen wij dan ook altijd contact op om uw bevindingen te vernemen.